Paardensport

De rijvereniging voor liefhebbers van paarden en saamhorigheid.

Onze vereniging


Paardensportvereniging de Berkenruiters is sinds 2005 officieel aangesloten bij de KNHS. Wij hebben 3 afdelingen:

RV = Rijvereniging

PC = Ponyclub

MV = Menvereniging

De vereniging geeft dressuurlessen, menlessen en jeugdlessen door de week heen. Bedoeld voor iedereen die graag wil lessen en de beschikking heeft over een (eigen) pony of paard. Het is altijd mogelijk een proefles te volgen. We willen een laagdrempelige vereniging zijn, waar iedereen aan mee kan doen. De vereniging kent geen ledenverplichtingen. Per jaar organiseert de vereniging gemiddeld tien wedstrijden waarvan het merendeel officiële wedstrijd is en er zijn meestal een tweetal onderlinge wedstrijden. De grote onderlinge outdoor wedstrijd is een hoogtepunt in het jaar.
Er is dan voor jong en oud veel te doen, te beleven en te zien!

Huisvestiging

De Berkenruiters’ thuis is gevestigd in Berkhout. Bij manege de Trenshoeve-Lange Weere om precies te zijn. Dit is altijd al zo geweest. Voor velen voelt het hier vertrouwd. Daarom zijn wij blij met zo’n fijne plek.

Historie

Opgericht
1994
Elias Peetoom en Piet Happé vonden het tijd om iets te doen voor de paardenliefhebbers. Dus besloten ze om een vereniging op te starten met lessen en activiteiten.

Officieel
2004-2005
De Berkenruiters werd een officiële vereniging. Later kregen we goedkeuring van de KNHS. Op dat moment waren we bij hun aangesloten.

Nieuw bestuur
2019-2020
In 2019 ging het voor een tijdje niet heel soepel. Vandaar dat we nu een nieuw bestuur hebben. We zijn alle schade aan het wegwerken, en dat gaat super.

meer historie

Leden

Sinds dat we zijn begonnen met De Berkenruiters zijn we flink gegroeid met dalen en pieken. Op dit moment hebben we 98 leden met natuurlijk zijn nieuwe leden altijd welkom!

26 jaar

In die 26 jaar dat we bestaan zijn we veel gegroeid, hebben veel meegemaakt. Maar we staan nog steeds sterk!

Ook lid worden?

Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Dat vinden wij alleen maar leuk.

Hieronder vindt u de prijzen voor deelname. Onderaan die pagina kunt u aanmelden. We hopen u te zien bij De Berkenruiters!

Advertentie
%d bloggers liken dit: