Wie wij zijn

Sinds kort hebben we een nieuw bestuur. Het oude bestuur heeft alles aan ons overgedragen, en wij kijken er naar uit om vol goede moed de vereniging weer leven in te blazen. Maar wie zijn wij?

Elias Peetoom; Voorzitter
Mijn naam is Elias Peetoom. Voor velen ben ik een bekend
gezicht. Ruim 20 jaar hebben wij de Trenshoeve in bezit gehad en waren wij hierbij het gastgezin van de Berkenruiters. Manege de Trenshoeve is van start gegaan in 1994. Hier zijn wij begonnen met slechts een buitenbak en 6 lespony’s, al snel kwamen er meer mensen bij ons lessen met eigen paarden en pony’s en dit is de oprichting geweest van de huidige Berkenruiters. Zelf heb ik heel veel met paarden gewerkt in alle takken van sport, wedstijd rijden individueel, 4- en 8-tallen tot en met carrousel met 32 paarden.

Bestuurlijke ervaring heb ik opgedaan bij de Koggenruiters, stichting Het Paard in Hoorn en afgelopen 6 jaar was ik voorzitter van Vrienden van het Aangespannen Paard (Noord en-Zuid-Holland). Ik heb ook zitting gehad in de werkgroep paardenwelzijn en o.l.v. Livestock
Wageningen hebben wij de paarden welzijnswet opstapel gezet. Op dit moment rijd ik alleen nog aangespannen met mijn paard Cyrano in de vrijdagavondles. Ik hoop dat ik als voorzitter de club kan helpen een fijne vereniging te laten zijn. Ook al is het tijdens de huidige coronacrisis heel moeilijk de activiteiten weer op te pakken, hopende op betere tijden zal ik mijn beste been voorzetten.

Tessa Bottema; Penningmeester
Mijn naam is Tessa Bottema, ik ben 25 jaar. Sinds 2006 ben ik lid van de Berkenruiters. Ik ben trotse bezitter van 2 geweldige paarden: William S, waarmee ik dressuur rij, en Napoleon, waar ik vroeger mee sprong en dressuur mee ree, en nu nog recreatief men. In het dagelijks leven ben ik junior plantveredelaar. Ik ga mij binnen de vereniging bezighouden met vanalles, de wedstrijden en de clinics maar ook financiële zaken.
Kortom, ik heb er zin in en hopelijk gaan we heel wat sportieve jaren beleven met elkaar!

Janco Groot; Secretaris
Mijn naam is Janco Groot, ik ben 51 jaar, kom uit Edam en
ben nu woonachtig in Hoorn. In het verleden heb ik niet heel
veel te maken gehad met de ruitersport maar sinds 1 januari
ben ik bedrijfsleider van manege De Trenshoeve. Echt een
prachtige uitdaging midden tussen de paarden en veel
nieuwe mensen. Ik hoop met mijn brede ervaring mijn steentje bij te dragen binnen het bestuur van de Berkenruiters en de vereniging nieuw leven in te blazen

Angelique de Lange; bestuurslid en wedstrijdsecretariaat
Moeder van 2 geweldige meiden en een gekke hond genaamd Ivy die ook wel eens op stal te vinden is. Sinds vorig jaar mei sta ik met mijn paarden bij de Trenshoeve, eerst met mijn ruin Lucky nu met mijn merrie Wiske. We hebben het enorm naar ons zin, en mijn jongste dochter Ashley is bijna dagelijks op stal te vinden om iedereen te helpen, en mijn oudste dochter rijdt bij de Trenshoeve haar lessen met veel plezier. Ik hou van de saamhorigheid en gezelligheid met andere paardenliefhebbers op stal en tijdens wedstrijddagen ben ik ook vaak van de partij om te helpen waar ik kan. En sinds kort zit ik in het bestuur van de berkenruiters. Ik hoop dat ik jullie regelmatig zal zien en als er vragen zijn hoor ik ze graag.

Advertentie
%d bloggers liken dit: